Loading...


Que és la Queratolisi Plantar Sulcatum?


Que és la Queratolisi Plantar Sulcatum?

 

És una infecció bacteriana superfcial que afecta a la capa còrnia de la planta del peu. Aquesta està formada per depressions puntiformes i erosions superficials asimptomàtiques, on podem trobar un canvi de color, com ara marró. Aquesta patologia també sol ser coneguda com queratolisis plantar tropical, queratolisis punteada o queratolisis puntact. Pot afectar a qualsevol raça o sexe, però predomina en els homes adolescents i adults. S’han documentat casos d’entre els 6 i 70 anys.

Els factors que predisposen a la malaltia són: suor (hiperhidrosis), fricció, maceració i humitat. Molt freqüent en persones que utilitzen calçat esportiu, botes de plàstic o oclusiu, sabates que no afavoreixen a la ventilació del peu. Una mala higiene també pot afavorir a la seva aparició. Els responsables són un conjunt de bacteris del gènere Corynebacterium, entre altres.

 

La Queratilisis plantar sulcatum es localitza a les plantes del peu i predomina en les zones de més pressió, com ara, taló, caps metatarsals i dits. La seva simptomatologia pot ser asimptomàtica, en aquest cas passarà desapercebuda si realitzem una observació regular del peu. Aquesta patologia pot arribar a provocar cremor acompanyada de bromohidrosis (mal olor).

El seu tractament és senzill, si som constants, és clar. En primer lloc em de realitzar una bona higiene, sense oblidar-nos dels espais que hi ha entre els dits. Podem utilitzar un sabó astringent i antisèptic. Posteriorment, un bon assecat serà fonamental. En el cas de que ens sigui difícil d’assecar la zona, ens podem ajudar de l’assecador. Si tenim suor i aquesta és persistent s’hauran de buscar tractaments més específics que el nostre especialista en peus ens podrà recomanar. Per últim, però no menys important, tenim els bacteris que em anomenat anteriorment, un bon antibiòtic tòpic ens ajudarà eliminar-los.

Abans d’acabar m’agradaria aclarir que per realitzar un bon tractament, un diagnòstic encertat és primordial.

 

A Podotona estarem encantats de buscar el millor tractament per tu!

 

 

Cristina Pina Camprubí

C.O.P.C. 838-03-1446


Que és la Queratolisi Plantar Sulcatum?
Altres notícies