Loading...


Perquè cau l'ungla i el seu tractament


Perquè cau una ungla?

Molts pacients acudeixen a consulta amb les ungles amb una coloració alterada, lleugerament desenganxades, però sobretot, preocupats perquè no saben quina ha sigut la causa ni com tractar-ho. Tot seguit us explicarem quines son les causes que poden desencadenar que les ungles es desenganxin del llit unguial.

 

Causes:

  • Microtraumatisme de repetició: son petits cops que rep la ungla amb la sabata quan es camina, sobretot quan es fa esport i si es fan moltes baixades, en aquest cas, de forma prèvia sempre apareix un hematoma subunguial.
  • Calçat inadequat: portar un calçat d’una talla més petita implica un excés de pressió a la placa unguial i a la zona de la matriu unguial. Aquí ens podem trobar diverses possibilitats, des de un calçat de seguretat laboral fins a unes sabates de taló.
  • Caiguda d’un objecte pesat.

  

Com hem d’actuar quan veiem l’estat de la ungla?

  • No us heu d’arrencar la ungla encara que es vegi una mica desenganxada, ja que d’aquesta manera es pot evitar una futura infecció bacteriana.
  • Visitar al podòleg de confiança per comprovar l’estat de l’ungla, conèixer la causa de la lesió i com tractar-la.

 

Possibilitat de tractament:

La possibilitat de que es produeixi una onicòlisis (ungla desenganxada del llit unguial), són altes, tot dependrà del grau d’afectació de la matriu unguial.

Un dels tractaments més habituals quan cau la ungla és realitzar una reconstrucció unguial; aquesta consisteix en realitza una ungla artificial de forma totalment personalitzada a base de gel amb component antifúngic per evitar l’aparició de fongs. Al aplicar aquesta ungla artificial, aconseguim evitar la deformació del pulpell del dit i d’aquesta manera evitarem que la ungla es pugui clavar tant als canals de la ungla com en la zona més distal.

És un tractament efectiu i de llarga durada, on a mida que la nova ungla va creixent es pot anar retallant a casa la ungla artificial sense cap problema.

 

  Foto: Realitzant una ungla de gel, onicolisis del 3r dit. 

 

 

Lorena Gaona Ortiz.

Podòloga col. Nº 838-08- 2045

 


Perquè cau l'ungla i el seu tractament
Altres notícies