Loading...


Hiperhidrosis


Excés de suor als peus o hiperhidrosis.

 

Hiperhidrosis, amb aquest terme ens referim quan ens trobem amb un excés de suor als peus. 

La causa de l’excés de suor poden ser varies, com per exemple, èpoques amb estrès, ansietat, excés de temperatura dintre de la sabata, alteracions metabòliques o inclús el material de fabricació del calçat.

El fet de patir un excés de sudoració al peu i no tractar-la, pot implicar l’aparició d’altres patologies al peu, les més comunes són, infeccions víriques (berrugues plantars), infecció per fongs a la pell i/o a les ungles i, inclús es poden donar casos de onicocriptosis (ungla clavada) ja que l’excés de suor implica un estovament de la pell.

Com podem tractar-la?, el ventall de possibilitats és ampli en funció del grau que es presenta:

  • Tractament amb fórmules magistrals: tractament tòpic personalitzat per a cada pacient en funció de les seves característiques.
  • Infiltracions amb toxina botulínica: aquesta toxina impedeix que les glàndules sudorípares excretin suor, però hem de tenir present que no és un tractament definitiu, la seva durada és d’uns mesos.
  • Cirurgia: és l’últim recurs, consisteix en l’extirpació de les glàndules sudorípares de la zona afectada. Aquesta tècnica només s’utilitza en casos molt extrems.

Com prevenir l’excés de sudoració?

  • Utilitzar sabates amb materials transpirables i mitjons que excretin la suor del peu, aquí ens haurem de fixar en l’etiqueta del fabricant, utilitzar mitjons amb un baix percentatge de Elastano.
  • Desodorants podològics, a base de pols per així absorbir l’excés de sudoració.
  • Alternar tots els dies el tipus de sabata per  donar temps a que es aireixin.

Si creus que pots estar “patint“ aquests trastorn ens podràs trobar a Clínica podològica Cristina Pina, per nosaltres el primer, son els nostres pacients.

Seguim cuidant dels vostres peus,

 

Lorena Gaona Ortiz

Podòloga col. Nº 2.045


Hiperhidrosis
Altres notícies