Loading...


BERRUGUES PLANTARS


Les berrugues plantars són lesions dèrmiques, produïdes per un virus. El seu aspecte ens pot portar a confusió amb una durícia per l’aspecte endurit de la pell, però la diferencia és que aquest tipus de lesió si la pessiguem genera dolor i a la seva zona central es poden observar petits puntets de color negre, això ens indica que aquesta lesió està vascularitzada.

El seu contagi augmenta molt en èpoques d’estiu degut al fet de caminar descalç en piscines i platges, però un altre mecanisme que pot comportar l’aparició d’aquest tipus de lesió és una suor excessiva.

Com la podem prevenir? És de vital importància caminar sempre calçat i a la piscina o platja portar sempre les xancletes posades, per altra banda si la causa és la suor, el podòleg de confiança realitzarà una fórmula magistral a mida del pacient per tractar-la.

Com es tracta? Si noteu la presència d’aquest tipus de lesió, heu de realitzar una visita al podòleg on s’explicaran les diferents alternatives de tractament en funció de l’extensió de la lesió, el moment vital o possibles al·lèrgies.

Dra. Lorena Gaona, col·legiada nº 2.045


BERRUGUES PLANTARS
Altres notícies